29% Korting Entreeticket Spoorwegmuseum in Utrecht voor €12,50 bij AD Webwinkel

BewarenBewaardRemoved 0
AD Webwinkel
Deal likes+233
€12,50 €17,50 Naar deal
Deal likes+233
€12,50 €17,50 Naar deal

29% Korting Entreeticket Spoorwegmuseum in Utrecht voor €12,50 bij AD Webwinkel. Normaal €17,50. Bekijk hier de beschikbaarheid van deze deal.

Zoek je een andere uitje? Bekijk hier andere uitjes.

Kom deze herfstvakantie naar Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is het leukste station van het land! Er valt hier van alles te doen, zowel binnen als buiten. Naast dat er in het Spoorwegmuseum uiteraard heel veel te leren valt over de geschiedenis van treinen, kun je nu ook de toekomst bekijken. Nieuw in het Spoorwegmuseum is de presentatie over de Hyperloop: de trein van de toekomst.

Een onvergetelijke dag uit voor jong en oud!

Over het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is het leukste station van het land! Er valt hier van alles te doen, zowel binnen als buiten. Het Spoorwegmuseum komt echt tot leven dankzij de verschillende attracties. Stap in het rijtuig van de koninklijke familie of maak een spannende rit in het donker langs levensgrote stalen monsters. In het Stoomtheater nemen acteurs je mee naar het tijdperk van de Oriënt Express en in De Vuurproef, een prijswinnende 4D-simulator, bestuur je zelf een trein!

Naast dat er in het Spoorwegmuseum uiteraard heel veel te leren valt over de geschiedenis van treinen en alles wat daarmee te maken heeft, kan je nu ook de toekomst bekijken! Nieuw in het Spoorwegmuseum is de presentatie over de Hyperloop: de trein van de toekomst. Deze vacuümtrein kan in een buis zonder luchtdruk snelheden halen van boven de 1000 km/u!

Geniet hier van onvergetelijk dagje uit met € 5,- korting voor jong en oud!

De deal op een rijtje

  • Geniet van € 5,- korting
  • Kinderen van 0-3 jaar hebben gratis entree
  • De tickets zijn te verzilveren t/m 30 april 2023

Expeditie Posttrein (tot en met 26 november te bezoeken)

Het Spoorwegmuseum heeft een aantal mooie postrijtuigen bewaard die tijdens de tentoonstelling Expeditie Posttrein exclusief toegankelijk zijn. De oudste komt uit 1938 en de meest recente uit 1978. Er is niet alleen veel te zien, maar voor kinderen valt er ook van alles te doen. Zo maak je kennis met expeditiechef Willem; hij zit te springen om hulp bij de werkzaamheden. Help mee met de zoektocht naar het verdwenen postpakket, probeer binnen de tijd de post te sorteren en ga de uitdaging aan om een postzak van de haak te halen, precies zoals ze vroeger deden vanuit een rijdende trein. Kom jij Willem helpen?

Evenement Techlab XL ( van 22 oktober t/m 30 oktober te bezoeken)

Tijdens het evenement Techlab XL van het Spoorwegmuseum leer en ontdek jij alles rondom de trein. Zo kom jij te weten hoe een trein op stroom rijdt. Hoe een trein wordt geremd. En waarom ontsporen treinen niet steeds? Er zijn op verschillende plekken in het Spoorwegmuseum verrassende, leuke en coole activiteiten en experimenten te doen rond de thema’s stoom, stroom en wrijving. De doelgroep voor dit evenement is gezinnen met kinderen tussen 6 en 10 jaar. Wil jij erachter komen? Bestel gauw jouw tickets!

Wat moet je weten over het Spoorwegmuseum?

  • Het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen naar het Spoorwegmuseum. Wel wordt er een uitzondering gemaakt voor hulp- en blindengeleidehonden.
  • Reserveren is voor een bezoek is NIET verplicht

Openingstijden

  • Dinsdag t/m zondag van 10.00 uur – 17.00 uur.

⁠Op maandagen geopend tijdens officiële schoolvakanties.

Locatie

Maliebaanstation 16
3581 XW

Bekijk hier een routebeschrijving naar het Spoorwegmuseum.

Bereikbaarheid & parkeren

Met de auto
Vul niet bovenstaand adres in in je navigatiesysteem, maar ‘Johan van Oldenbarneveltlaan 1, Utrecht’. En let op als je vanaf de A2 richting Amsterdam komt; volg dan niet Centrum/Jaarbeurs, maar Stadion Galgenwaard. Parkeren kan op het terrein van het Spoorwegmuseum. Hier kost een parkeerkaart € 9,50.

Met het openbaar vervoer
Je kunt natuurlijk ook per trein naar het Spoorwegmuseum reizen. Hoe toepasselijk?! Vanaf Utrecht Centraal rijdt er ieder uur een trein naar station Utrecht Maliebaan, het eigen station van het Spoorwegmuseum. Je stapt dan midden in het museum uit – onvergetelijk!

Liever met de bus? Neem vanaf Utrecht Centraal bus 4, 8, 28, 50, 55, 73 of 77. Stap vervolgens uit bij halte Stadsschouwburg. Daarna is het nog een kleine 10 minuten lopen.

Plan van tevoren je reis via 9292.nl en kom niet voor verrassingen te staan.

Meer informatie over het Spoorwegmuseum

Lees voor jouw uitje naar het Spoorwegmuseum onderstaande zaken goed door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en ben je meteen goed voorbereid.

Mag ik mijn hond meenemen?
Nee, honden en andere huisdieren mogen niet mee naar binnen. Wel wordt er een uitzondering gemaakt voor hulp- en blindengeleidehonden.

Is het Spoorwegmuseum toegankelijk voor mindervaliden?
Het Spoorwegmuseum is goed toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Toch is het voor deze bezoekers helaas niet mogelijk om treinen en sommige attracties te betreden.

Wat valt er allemaal te doen?
Loop langs wisselende tentoonstellingen en kom alles te weten over de wondere wereld van ‘het spoor’. Ook mogen ritjes in de verschillende attracties niet ontbreken en er worden geregeld evenementen georganiseerd.

Is er een speeltuin?
Jazeker! Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven en ravotten in dit museum. Er is een speeltuin, een Techlab en ze kunnen lid worden van kidsclub Rail Rookies.

Kan ik eten en drinken?
In het Spoorwegmuseum bevindt zich een restaurant. Hier kun je terecht voor koffie met wat lekkers, lunch en/of een borrel.

Kan ik blijven slapen?
Helaas, dat is niet mogelijk. Wel zijn er in Utrecht (en omgeving) genoeg mogelijkheden om een nachtje weg te gaan.

DealsTracker
Logo