35% Korting 2 personen Mercedes Museum + Porsche Museum + 1 nacht logies ontbijt vanaf €49 p.p. bij Travelcircus

BewarenBewaardRemoved 0
Travelcircus
Deal likes+544
35% Korting Naar deal
Deal likes+544
35% Korting Naar deal

35% Korting 2 personen Mercedes Museum + Porsche Museum + 1 nacht logies ontbijt vanaf €49 p.p. bij Travelcircus. Bekijk hier de beschikbaarheid van deze deals.

Is dit niet wat je zoekt? Bekijk hier andere vakantiebestemmingen.
LET OP: Voor reizen naar Duitsland, Frankrijk of Switzerland is er een milieu sticker of een vignet verplicht. Check here voor de scherpste deal om deze stickers te bestellen.

Autoweekend in Stuttgart: Mercedes-Benz Museum + Porsche Museum incl. hotel

Geschiedenis, technologie en historische auto’s in het Mercedes-Benz & Porsche Museum

Autoweekend in Stuttgart: Mercedes-Benz Museum + Porsche Museum

 

 • Inclusief overnachting in een tophotel naar keuze
 • Met extra’s zoals ontbijt
 • Inclusief tickets voor het Mercedes Benz Museum en het Porsche Museum in Stuttgart (Let op: op maandag zijn de musea gesloten!)
 • Reis door de tijd van de automobiel

Let op: je tickets voor de twee musea ontvang je op verschillende manieren. Bovendien kun je je ticket voor het Mercedes-Benz Museum alleen op de door jou in het boekingsproces gekozen datum gebruiken. Het ticket voor het Porsche Museum kun je op een dag naar keuze gebruiken.

Je ontvangt je tickets voor het Mercedes-Benz Museum minstens 7 dagen voor aankomst als eTicket per e-mail. De tickets voor het Porsche Museum ontvang je bij de receptie van het door jou gekozen hotel.

Voorwaarden

 • Inclusief overnachting in het geboekte hotel 
 • Met extraatjes zoals ontbijt
 • Inclusief kaartjes voor het Mercedes-Benz Museum en het Porsche Museum
 • Adres Mercedes-Benz Museum: Mercedesstraße 100, 70372 Stuttgart, Duitsland
 • Adres Porsche Museum: Porscheplatz 1, 70435 Stuttgart, Duitsland
 • Let op: Het Mercedes-Benz Museum en het Porsche Museum zijn beide op maandag gesloten. 

Extra informatie: 

 • Je tickets voor de twee musea ontvang je op verschillende manieren:
  • Je ontvangt je tickets voor het Mercedes-Benz Museum minstens 7 dagen voor aankomst als eTicket per e-mail. 
  • De tickets voor het Porsche Museum ontvang je bij de receptie van het door jou gekozen hotel.
 • Je ticket voor het Mercedes-Benz Museum kun je alleen op de door jou in het boekingsproces gekozen datum gebruiken. Het ticket voor het Porsche Museum kun je op een dag naar keuze gebruiken.
 • Let op: openingstijden kunnen op korte termijn gewijzigd worden. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om deze te controleren.

Wijzigen en annuleren

De voorwaarden zijn te vinden in de algemene voorwaarden van de organisator “Wagner Kurzreisen GmbH”.

Bij reizen die met de aankoop van toegangskaarten (bijv. voor musicals, concerten of opera’s) verbonden zijn, wordt voor de tickets na het boeken 100% van de ticketprijs in rekening gebracht.

Neem voor omboekingsaanvragen uiterlijk 7 dagen van tevoren contact op met ons serviceteam via [email protected].

Belangrijk: In sommige regio’s kan bij aankomst een bewijs van vaccinatie, een bewijs van genezing en/of een negatieve coronatest worden geëist (de voorwaarden en de geldigheid van de test variëren per regio). Gelieve je voor de reis te informeren over de geldende plaatselijke voorschriften en of je mag reizen. Actuele reis- en veiligheidsinformatie vind je hier. Als je niet mag reizen vanwege de huidige regelgeving, neem dan contact op met onze klantenservice.

Reisorganisatie

Verantwoordelijke reisorganisatie Wagner Kurzreisen.
Wagner Kurzreisen GmbH
Aroser Allee 76
13407 Berlin
Duitsland

Bereikbaarheid

Wanneer je met de auto reist, voer dan het volgende adres in jouw navigatie in voor het Mercedes museum:

Mercedes-Benz Museum  
Mercedesstraße 100  
70372 Stuttgart
Duitsland

Parkeerinformatie voor het Mercedes-Benz Museum: Als je met de auto wilt reizen, heb je de mogelijkheid om te parkeren in de parkeergarage van het museum en in parkeergarage P4. Hier kost het eerste tot en met derde uur €2, daarna kost elk extra uur €2,50. Als je in de restaurants of in de museumwinkel iets koopt, krijg je bij het tonen van je parkeerkaartje een uur tegoed.

Het adres van het Porsche Museum:

Porsche Museum  
Porscheplatz 1  
70435 Stuttgart  
Duitsland

Parkeerinformatie voor het Porsche Museum: Als je met auto aankomt, kun je de ondergrondse parkeergarage van het museum gebruiken. Dit kost €4 voor de eerste zes uur. Als museumbezoeker betaal je je parkeerkaart bij de kassa in de entreehal.
 

Je hebt de mogelijkheid om met het openbaar vervoer naar beide musea te gaan.   

Om naar het Mercedes-Benz Museum te reizen, kun je vanaf het hoofdstation de S-Bahn S1 richting Kirchheim (Teck) nemen naar de halte Neckarpark (Mercedes-Benz).   

Als je naar het Porsche Museum gaat, neem dan de S-Bahn S6 of S60 richting Weil der Stadt – Böblingen en stap uit bij de halte Neuwirtshaus – Porscheplatz.
 

Let op: De twee musea liggen ongeveer 30 minuten uit elkaar met de auto. Met het openbaar vervoer duurt de reis ongeveer 40 minuten.

Beleef Stuttgart

Naast deze twee musea heeft Stuttgart nog veel meer te bieden. Een extra nachtje in de stad is zeker de moeite waard. In de bovenste (Oberer) Schlossgarten kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen bij het neues Schloss, het Staatstheater of het parlement van Baden-Württemberg.

Bij het stadhuis kun je de volgende bezienswaardigheden bekijken:

 • Het standbeeld van Hegel
 • Het beeld van de Stuttgardia
 • Het marktplein
 • De Hans-im-Glück fontein

Als je behoefte hebt aan een groen momentje, bezoek dan de middelste en onderste paleistuinen en het Rosensteinpark. Waar wacht je nog op? Boek nu je Autoweekend in Stuttgart!

Onze aanbieding

Autoweekend in Stuttgart: Mercedes-Benz Museum en Porsche Museum

Welkom in de autostad Stuttgart. Mercedes-Benz en Porsche hebben hun hoofdkantoor gevestigd in de hoofdstad van Baden-Württemberg. Logisch dus dat ook hun musea hier te vinden zijn!

Voormalige bezoekers van het Mercedes-Benz Museum en het Porsche Museum zijn enthousiast over de gedetailleerdheid en diversiteit van de exposities. Ze zijn niet alleen geschikt voor autoliefhebbers, want hoewel er natuurlijk auto’s gepresenteerd worden, is er ook veel te lezen en leren over de geschiedenis en de techniek achter te automobielen. Geen wonder dus dat beide musea in 2022 de Traveller’s Choice Award kregen. 

Het Mercedes-Benz Museum

Geopend in 2006, kun je in het Mercedes museum de geschiedenis van de auto ontdekken op meer dan 15.000 m² tentoonstellingsruimte: van de eerste auto en de eerste racewagen tot onderzoeksauto’s en waterstofvoertuigen. De tentoonstelling is verdeeld in twee rondleidingen. Zo kun je kiezen uit de Legend Tour die langs zeven verschillende locaties voert om je de geschiedenis van het merk te laten zien, en de Collection Tour waarbij je vijf grote collecties bezichtigd en meer leert over de verschillende functies van Mercedes-Benz voertuigen (van Popemobile tot brandweerauto!). 

Daarnaast is er steeds een tijdelijke tentoonstelling, die deels in de reguliere tentoonstelling is geïntegreerd en deels in aparte ruimtes wordt gepresenteerd. Tot 17 september 2023 kun je de speciale tentoonstelling Moving in Stereo bezoeken met hoogtepunten uit de Mercedes-Benz kunstcollectie. 

Het Porsche Museum

Het Porsche Museum werd in 1976 voor het eerst geopend voor het grote publiek. Er zijn meer dan 80 voertuigen en 200 kleine tentoonstellingen te zien. Uit de voorraad van het museum van meer dan 600 voertuigen kun je steeds wisselende modellen bekijken – waaronder de Porsche Type 64, de VW Kever en de Porsche Carrera GT. 

Naast de permanente tentoonstelling kun je ook een kijkje nemen in het Porsche bedrijfsarchief en in de werkplaats van het Porsche Museum. Vanuit het café kun je zien hoe de monteurs, zadelmakers en ambachtslieden klassieke auto’s restaureren. 

Autoweekend in Stuttgart + overnachting in een premium hotel

Als je na de twee museumbezoeken blij en moe in bed wilt vallen, hoef je geen lange reis naar huis te maken. Bij Travelcircus boek je niet alleen de tickets voor het Mercedes-Benz Museum en het Porsche Museum, maar ook direct de overnachting in Stuttgart in een tophotel.

DealsTracker
Logo