Verlopen

47% Korting VOC-zeiltocht Lelystad naar Hoorn voor €42,50 bij Groupdeal

SaveSavedRemoved 0
Groupdeal
Deal likes+432
47% Korting Naar deal
Deal likes+432
47% Korting Naar deal

47% Korting VOC-zeiltocht Lelystad naar Hoorn voor €42,50. Normaal kost het €79,50. Bekijk hier de beschikbaarheid van deze deal.

Zoek je een andere uitje? Bekijk hier andere uitjes.

De Stedemaeght gaat weer varen!Opstapplaats in LelystadHerleef de geschiedenisOntdek de zeevaarthistorie.

Altijd al eens in het spoor van de beroemde VOC-vaarders willen treden? Dan is dit je kans! Kom aan boord van de sierlijke driemaster de “Stedemaeght” en waan je in één van de meest roemrijke periodes uit de Nederlandse geschiedenis.

Garantie inzake Corona: Mocht de dagtocht vanwege coronamaatregelen geannuleerd mogen worden dan blijven tickets geldig tot en met seizoen 2021 voor een later te bepalen dagtocht.

De VOC-zeiltocht
Vanaf 9:30 uur kun je inschepen in de Bataviahaven te Lelystad. De koffie staat klaar en de bemanning heet je van harte welkom! De afvaart is om 10.00. Indien de wind uit oostelijke richting komt worden buiten de haven de zeilen gehesen; de koers wordt uitgezet naar Hoorn! Tijdens de reis word je goed verzorgd met een heerlijk verzorgingspakket bestaande uit: koffie/thee bij ontvangst, lunchbuffet en snack in de namiddag (afname is verplicht en is onderdeel van het verzorgingspakket van €14,50 pp te voldoen bij de reservering) Voor er wordt aangelegd in dit prachtige oude Zuiderzeestadje kun je genieten van een heerlijke lunch op het water. Daarna krijg je ongeveer anderhalf uur de gelegenheid voor een wandeling langs de oude pakhuizen en statige herenhuizen uit de bloeiperiode van de VOC. In de loop van de middag, tijdens de tocht terug, gaat de bediening rond met een snack. Als de wind uit westelijke richting komt kunnen liefhebbers hun hart ophalen door enthousiast aan de touwen te trekken om de zeilen te hijsen! Tussen 17.00 uur en 17.30 uur zal de “Stedemaeght” weer aanmeren in de Bataviahaven. Met een “tabee” aan de bemanning neem je afscheid; een dag om nooit te vergeten is voorbij!
De Stedemaeght vaart op de volgende data:

 • Zaterdag 4 juli
 • Zondag 5 juli
 • Zaterdag 11 juli
 • Zondag 12 juli
 • Zaterdag 18 juli (updade naar Pampus à €29,50 p.p )
 • Zondag 19 juli
 • Zaterdag 25 juli
 • Zondag 26 juli
 • Donderdag 30 juli
 • Zaterdag 1 augustus
 • Zondag 2 augustus
 • Zaterdag 8 augustus
 • Zondag 9 augustus
 • Zaterdag 15 augustus (upgrade naar Pampus à €29,50 p.p)

Later in het seizoen worden er nieuwe datums toegevoegd t/m september.
Er zijn ook dagen dat De Stedemaeght naar Pampus vaart. Het schip vertrekt dan gewoon vanuit lelystad, 9:00 boorden en 9:30 vertrek. Je dient extra te betalen voor deze upgrade. Tijdens de reis word je goed verzorgd met een kop koffie/thee bij ontvangst met wat lekkers. Ook word je voorzien van een heerlijk lunchbuffet met rijk belegde luxebroodjes, broodje kroket, melk, jus d’orange en mineraalwater. In de namiddag gaan de snacks rond en uiteraard krijg je toegang tot Forteiland Pampus. Fris- en alcoholische dranken en snacks zijn tegen betaling aan boord verkrijgbaar.

De “Stedemaeght”
De “Stedemaeght” is een sierlijke driemaster met accommodatie voor maar liefst 160 gasten. Deze statige bark is onbetwist het meest luxueuze traditionele zeilschip op de Nederlandse binnenwateren! Het riante interieur ademt de sfeer van verre landen en vervlogen tijden. Aan boord van de “Stedemaeght” heerst een ware sfeer van fin de siècle. Het weidse uitzicht benadrukt dat je midden in de natuur bent, tussen water en wolken. Deze totaal andere omgeving inspireert. Als het schip los van de wal is, lijkt ook de geest zich te bevrijden!

Zuiderzeestad Hoorn
Ten tijde van de VOC heeft Hoorn een grote rol van betekenis gespeeld. Hoorn was één van de zes steden waar de in 1602 opgerichte VOC een ‘kamer’ vestigde. Ook vandaag de dag, ruim 400 jaar nadat de VOC werd opgericht, zijn de VOC-invloeden nog duidelijk zichtbaar in het straatbeeld. Wanneer je je begeeft in deze sfeervolle havenstad zul je merken dat veel huizen en straten nog steeds de sfeer ademen van de roemrijke zeevaarthistorie van Hoorn en de VOC!

Voorwaarden

 • Je ontvangt na aankoop een code, waarmee je uit alle beschikbare vaardata kunt kiezen. Je dient voor 31 augustus 2020 te reserveren via groupdeal.stedemaeght.nl/ticketshop-groupdeal
 • Exclusief verzorgingspakket à €14,50 p.p., deze dien je te voldoen bij de reservering. Het verzorgingspakket bestaat uit: koffie/thee bij ontvangst, lunchbuffet, snacks in de namiddag. Overige drankjes en etenswaren zijn tegen betaling verkrijgbaar
 • Voor de tochten naar Forteiland Pampus geldt een extra prijs van €29,50 p.p., deze dien je te voldoen bij de reservering. Dit is inclusief verzorgingspakket
 • Bij windkracht 7 of hoger heeft de schipper recht niet uit te varen. In dit geval kun je gratis omboeken naar een andere datum
 • Toegang op de boot alleen op vertoon van ticket Stedemaeght
 • Niet geldig i.c.m. andere acties
 • Er kan vertraging zijn in de aflevering van de vouchers

Lees hier de algemene voorwaarden van Stedemaeght.

Voel je frank en vrij op deze unieke zeiltocht naar Hoorn!

Deals Tracker
DealsTracker.nl
Logo