Verlopen

50% Korting 15 Dagen Bali met Vlucht, Hotel, Ontbijt, Excursies en Vervoer voor vanaf €1399 p.p. bij TravelBird

SaveSavedRemoved 0
TravelBird
Deal likes+488
50% Korting Naar deal
Deal likes+488
50% Korting Naar deal

50% Korting 15 Dagen Bali met Vlucht, Hotel, Ontbijt, Excursies en Vervoer voor vanaf €1399. Normaal rond €2799 p.p.

Incl. eco-hotels, ontbijt, excursies, vervoer en retourvlucht. Ervaar het paradijselijke Bali en zijn cultuur terwijl je duurzaam en verantwoord reist

Combineer een verblijf op het paradijselijke Bali met duurzaam en verantwoord reizen. Tijdens deze rondreis leer je het echte Bali kennen, met zijn boeiende cultuur en vriendelijke bevolking. Reis door onder andere Ubud, Pelaga, Pemuteran en Balangan terwijl je verblijft in eco-hotels en in een lokaal huis op een plantage in het traditionele dorp Sibetan. Je kunt op verschillende manieren een steentje bijdragen aan de lokale economie. Ga bijvoorbeeld eten in lokale restaurantjes, koop enkel souvenirs en kunstwerken die op Bali gemaakt zijn en laat telkens wat fooi achter voor de obers en schoonmakers. Tijdens deze reis heb je de kans om iets terug te geven aan de Balinese gemeenschap terwijl je in contact komt met de locals en ondergedompeld wordt in het dagelijkse leven op ‘het eiland van de goden’. Een ding is zeker: dit wordt een reis om nooit meer te vergeten!

Deze aanbieding is inclusief:
 • Rondreis door Bali: 12 overnachtingen in eco-hotels
 • Ontbijt
 • Lunch (dag 9/10)
 • Diner (dag 8)
 • Bezoek Batukaru-tempel en Jatiluwih rijstvelden (dag 3)
 • Tour d’Agro (dag 4)
 • Bezoek Ulundanu-tempel en Munduk-waterval (dag 5)
 • Bezoek Kintamani, Penglipuran en Tukad Cepung waterval (dag 8)
 • Trekking, fiets of 4×4 avontuur in Sibetan (dag 8/9)
 • Balinese kookworkshop incl. lunch die je zelf bereid (dag 10)
 • Alle privétransfers
 • Retourvlucht van Amsterdam, Brussel Zaventem, Düsseldorf naar Kuta
 • Houd er rekening mee dat er mogelijk een extra reisdag in het vliegtuig is

Dag 1-2: Ubud

Welkom op het paradijselijke Indonesische eiland Bali! Nadat je landt op het vliegveld van Denpasar word je opgehaald door je chauffeur en naar je eerste eco-hotel in Ubud gebracht. Onderweg passeer je rijstvelden en tempels en krijg je al meteen een eerste indruk van wat Bali allemaal te bieden heeft. Wanneer je arriveert bij je hotel word je begroet door de weelderige groene omgeving, waarvan het hotel een deel gebruikt om aan organische landbouw te doen. Het eten dat je in het hotel geserveerd krijgt, komt dan ook rechtstreeks van hun organische tuin op je bord. Op dag 2 kun je lekker je eigen ding doen. Geniet van je ontbijt, verken de omgeving, geniet van de Indonesische zon of… ga naar een yogales. Ubud staat naast zijn reputatie als kunstenaarsdorp immers ook bekend als het yogacentrum van Azië. En waar kun je meer tot rust komen dan in deze prachtige omgeving? Je hebt vandaag ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een optionele excursie waarbij je inzicht krijgt in de Balinese cultuur en alles te weten komt over de traditie van offeren. Eerst krijg je te zien hoe de mandjes gevuld met bloemen en wierook gemaakt worden om later te offeren. Een gids geeft je uitleg over het ritueel wassen en het gebed dat daarop volgt. Toon respect voor de lokale bevolking door het eerst te vragen voor je onverwacht iemand fotografeert. Daarna bezoek je Gunung Kawi, waar je de uitgekerfde rotsfaçades van de tempel kun bewonderen. Deze dateren uit de 11de eeuw en worden de ‘Kings tombs’ genoemd, naar het Udayana-koninkrijk. Vervolgens geniet je van een heerlijke lunch op een prachtig plekje dat omringd is door rijstvelden. Ten slotte bezoek je de Yayasan Widya Guna Foundation die allerlei activiteiten organiseert voor mindervalide kinderen. Ook oogst de Foundation zijn eigen groenten en produceert ze zelf gas om te koken. Maak kennis met de kinderen tijdens een van hun lessen voor je terugkeert naar je hotel.

Dag 3-4: Pelaga

Op dag 3 word je ‘s morgens na je ontbijt opgehaald bij je hotel om naar Pelaga te rijden. Onderweg houd je halt bij de Pura Luhur Batukaru in Tabanan. Deze hindoetempel bevindt zich op de helling van de tweede hoogste vulkaan van het eiland: Mount Batukaru. Verder stop je ook bij het rijstterras Jatiluwih. Wanneer je de regio nadert, kun je het weelderig groene uitzicht al van ver zien. Na je bezoek word je naar het volgende eco-hotel in Pelaga gebracht. Ook tijdens je hotelverblijf kun je kleine dingen doen die bijdragen aan de duurzaamheid. Zet bijvoorbeeld niet altijd de airconditioning aan en laat een papiertje achter voor de schoonmaker waarop je laat weten dat je niet elke dag nieuwe gewassen lakens en handdoeken nodig hebt. Je kunt vandaag ook een optionele excursie maken waarbij je een lokale chocoladefabriek bezoekt en alles leert over de teelt en productie van cacao op Bali. De boeren hebben hier een kleinschalige cacaoplantage waardoor ze direct in contact staan met de fabriek. Hoewel de focus hier op chocolade ligt, kun je tijdens deze excursie ook genieten van mooie berguitzichten terwijl je wandelt langs de landbouwvelden. Je sluit af met het maken én proeven van je eigen chocoladeletter. Op dag 4 word je rondgeleid door het landbouwgebied van Bagus Agro Pelaga en daar zie je wat voor fruit, groente en bloemen hier gecultiveerd worden. Meer dan 17 hectare worden hier gebruikt om organisch fruit en groenten te cultiveren die over heel het eiland verkocht worden. Eco tip: Kies in de supermarkt voor seizoensfruit en -groente die lokaal geproduceerd zijn

Dag 5-7: Pemuteran

Op dag 5 zet je je reis voort naar Pemuteran. Onderweg doe je opnieuw aan sightseeing. De eerste stop van vandaag maak je bij de Pura Ulun Danu Brata op het platteland van Candi Kuning. Deze tempel is gewijd aan de godin van het water: Dewi Danu en ligt dan ook vlak aan het meer Bratan. De tempel en zijn weerspiegeling in het meer zijn een ware streling voor het oog. Vervolgens zet je je reis voort en bezoek je de Munduk watervallen. Neem het prachtige panorama hier volledig in je op voor je weer op weg gaat. Onderweg naar Pemuteran rijd je langs tal van druivenplantages. Ten slotte arriveer je in je hotel in Pemuteran waar je de komende dagen zult verblijven. Op dag 6 kun je Pemuteran vrij ontdekken, of je kunt kiezen voor de optionele trekking door West Bali National Park. Dan vertrek je al vroeg in de ochtend naar een van de highlights van west Bali. In dit prachtige bosrijke natuurgebied spot je makaken, en zwarte apen en verschillende vogelsoorten of zelfs herten en wilde zwijnen wanneer je geluk hebt! Dag 7 kun je opnieuw vrij besteden. Vandaag heb je ook de mogelijkheid om aan een optionele snorkelexcursie deel te nemen bij het eiland Menjangan. Je wordt ‘s ochtends door je snorkelgids opgehaald op het strand van Pemuteran om met de snelboot naar Menjangan te varen. Je gids is tevens ook je chauffeur en vertelt je alles over de vissen, het koraal en veilig snorkelen. Eenmaal aangekomen, ga je op twee verschillende plaatsen onder begeleiding het koraal en de exotische vissen bewonderen. Dit doe je in een kleine groep van maximaal 12.

Dag 8: Sibetan

Vandaag trek je er weer op uit. Van Pemuteran ga je naar je nieuwe bestemming: Sibetan, terwijl je onderweg op de mooiste plaatsen stopt om deze een bezoekje te brengen. Je begint bij Kintamani, een plaats in het noordoosten van Bali bij Mount Batur. Vanaf de dorpjes hier heb je een spectaculair uitzicht over het kratermeer en over de berg. Je volgende stop maak je in het traditionele dorp Penglipuran. Dit mooie dorpje wist zijn eigen authentieke karakter te behouden en lijkt haast niet in aanraking te zijn gekomen met de modernisatie. Vervolgens bezoek je een unieke waterval: Tukad Cepung. Om bij deze waterval te komen moet je een kniediep riviertje oversteken. Deze waterval ligt verstopt tussen de rotsformaties. De zonnestralen die het water raken zorgen voor een magisch effect dat je niet gauw zult vergeten. Na deze bezoeken kom je aan bij je verblijfplaats van vandaag: Sibetan. Hier staat je misschien wel het meest authentieke verblijf te wachten. Je logeert namelijk in een lokaal huis middenin de Balinese gemeenschap waar de locals je warm verwelkomen. Neem deel aan verschillende dagelijkse activiteiten in de natuur en leer je nieuwe buren kennen. De gemeenschap verwelkomt toeristen met open armen terwijl ze tegelijk het milieu, de natuur en de sociale omgeving behouden. Sibetan is met de grootste Salak-plantage van Bali uitgegroeid tot een van de meest speciale dorpen. Hier ontdek je de talrijke culturele en kuntstactiviteiten van de lokale gemeenschap van dichtbij.

Dag 9: Candidasa

Op dag 9 ontwaak je door het getjilp van de vogels die op de salakplantage leven. Salak is een zoete vrucht die aan de buitenkant doet denken aan slangenhuid, vandaar de bijnaam slangenvrucht. Je verblijf in Sibetan bevindt zich op de grootste salakplantage van Bali. Geniet van een ontbijt en ontdek daarna vol energie Sibetan. Dit kun je op de fiets doen, of maak een trektocht te voet, de ideale manier om in aanraking te komen met de cultuur! Nadien word je naar je volgende hotel gebracht, waar je de rest van de avond kunt ontspannen in de buurt van Candidasa. De hoofdweg met zijn vele winkels is een goed beginpunt om deze stad te ontdekken. Koop er een lokaal geproduceerde kruidenzeep en andere verzorgingsproducten of ga op zoek naar een authentiek kunstwerk als je een unieke souvenir wilt. Eco tip: Vermijd onnodige plastic verpakkingen wanneer je iets koopt. Door niet altijd over de prijs te onderhandelen, toon je bovendien respect voor de verkoper.

Dag 10-12: Balangan

‘s Morgens op dag 10 ontmoet je je gids bij je hotel en word je naar LeZat Beach Restaurant gebracht voor een inclusieve Balinese kookles. Terwijl er cake en Balinese koffie als ontbijt geserveerd worden, leer je samen met de chef een typisch Balinese lunch klaarmaken. Je gebruikt seizoensingrediënten zoals verse groenten om een heerlijk gerecht op tafel te toveren, waar je nadien uiteraard zelf van mag smullen! Nadien kun je nog even genieten van het uitzicht en dan is het tijd om met een goed gevulde maag naar Balangan te rijden, de allerlaatste stop van je rondreis. Eco tip: Ga voedselverspilling tegen – vraag of je je eten mee kunt nemen, wanneer je op restaurant gaat en het niet op krijgt. Dag 11 en 12 zijn volledig vrij te besteden in Balangan. Balangan Beach is de ideale plek om bij te komen van al het reizen van de voorbije dagen. Rust uit en en geniet na van de mooie ervaringen en alles wat je hebt geleerd over Bali, de vriendelijke locals en hun boeiende cultuur. Op dag 13 zit je vakantie er dan toch op en haalt je chauffeur je bij je hotel op om je naar het vliegveld te brengen. Neem afscheid van dit prachteiland en stap het vliegtuig richting Europa weer op met mooie herinneringen om aan je vrienden en familie thuis te vertellen en je tips te delen over hoe je duurzaam kunt reizen.

DealsTracker.nl
Logo