Google Stadia Stopt, hoe krijg je geld terug?

Op 29 september 2022 heeft Google aangekondigd dat de Stadia-service op 18 januari 2023 wordt beëindigd. Hier leggen we uit wat dit voor jou als Stadia-speler betekent.

Beschikbaarheid

Stadia blijft beschikbaar tot de service op 18 januari 2023 wordt beëindigd. Tijdens deze periode houd je toegang tot je gamebibliotheek, inclusief je Pro-games als je op 29 september 2022 een actief Pro-abonnement had. Houd er wel rekening mee dat de support van uitgevers voor games kan variëren. Het is mogelijk dat de kwaliteit van je gameplay tijdens de beëindigingsperiode wordt beïnvloed.

Terugbetalingen

Google biedt Stadia-gebruikers een terugbetaling aan voor aankopen van Stadia-hardware (Stadia-controller, Stadia Founder’s Edition en het Spelen en kijken met Google TV-pakket) in de Google Store en voor aankopen van games en add-ons in de Stadia Store. Het kan enige tijd duren voordat we het terugbetalingsproces hebben afgerond. We verwachten dat de meeste terugbetalingen vóór 18 januari 2023 zijn afgerond. Een aanzienlijk deel van de transacties kan automatisch worden terugbetaald via de betaalmethode die voor de aankoop is gebruikt. Voor aankopen die we niet automatisch kunnen terugbetalen, krijg je een e-mail met meer informatie over de wijze van terugbetaling.

Transacties en abonnementskosten

Alle commerciële functionaliteit (de mogelijkheid om games, nieuwe abonnementen of add-ons te kopen en in-game aankopen te verrichten) op Stadia is nu al niet meer beschikbaar. Gebruikers die op 29 september 2022 een actief Stadia Pro-abonnement hadden, hoeven tijdens de beëindigingsperiode geen kosten voor toegang tot hun Pro-bibliotheek of andere abonnementsrechten te betalen. Stadia Pro-abonnementskosten uit het verleden worden niet terugbetaald.

Je Stadia-account en -gegevens

Je kunt je Stadia-gegevens, zoals je profielinformatie, gamestatistieken, sociale gegevens, opgeslagen bestanden en opnamen van Google Takeout exporteren totdat de Stadia-service op 18 januari 2023 wordt beëindigd. Daarna worden je Stadia-gegevens definitief verwijderd. Je kunt Stadia ook op elk moment uit je Google-account verwijderen of je Google-account helemaal verwijderen. Houd er wel rekening mee dat als je je Google-account verwijdert, al je gegevens en content in dat account worden verwijderd, inclusief je e-mails, foto’s en bestanden. Ook kan het dan langer duren voordat we je Stadia-aankopen kunnen terugbetalen. Google kan bepaalde gegevens, waaronder je transactiegegevens, tot 3 jaar na het beëindigen van de service bewaren om terugbetalingen te verwerken en support te bieden.

Google Stadia Controller gebruiken op de PC

je kunt je Stadia-controller ook gebruiken om pc-games te spelen! Je hebt nog steeds een USB-C-kabel nodig om je controller op je pc aan te sluiten. Mogelijk moet je ook de Big Picture-modus inschakelen in de Steam-instellingen om de Steam-client de controller te laten detecteren

      DealsTracker
      Logo