Malies Dekkers komt met Gloria Sky Blue voor de nieuwe Spring Summer collectie 2020

Dit seizoen reizen we naar de sterren met de vliegende feministe Amelia Earhart. Ontdek de nieuwste stijlen: Gloria  Sky blue, Space Odyssey – Sand & golden lurex en The Art of Love – Bijou blue. 

GLORIA

“Ga dit seizoen voor Amelia’s mannelijke stijl met een vrouwelijke twist in mijn geweldige Gloria-collectie. Ik heb gekozen voor een ruitpatroon in hemels pastelblauw met krachtige mannelijke details. Stoere schouderbandjes en sexy imitatie leren details geven je decolleté een powerboost en toveren je achterwerk om in een uitdagende eyecatcher. Man, wat voelt het goed om een vrouw te zijn!” – Marlies Dekkers

behind the collection

style lingerie collection gloria SS20

HEMELS RUITPATROON

Een gaasstof met een allover flockprint is het geheim achter het hemelsblauwe geruite patroon van deze Gloria-collectie. De flockprint wordt gemaakt door een geruit patroon in lijm op de netstof te drukken. Nadat de lijm er is opgedrukt, worden honderden kleine haartjes op de gaasstof gedrukt. Tijdens dit proces plakken de haartjes vast op de plekken die lijm bevatten en zo wordt de afdruk gemaakt. Deze afdrukmethode vraagt veel precisie en tijd. De schouderbandjes hebben ook het geweven geruite patroon en worden bijeengehouden door kunstlederen blauwe verbindingen. Om een soepele overgang tussen het bandje en het imitatieleer te creëren, moeten de bandjes in een vooraf bepaalde hoek worden geplaatst.

it’s all about the details


PASTELBLAUW RUITPATROON

lingerie collection gloria SS20

Het hemelse, pastelblauwe ruitpatroon geeft je het gevoel alsof je in de negende hemel bent.


BREDE SCHOUDERBANDJES

lingerie collection gloria SS20

Ik heb gekozen voor stoere schouderbandjes om je décolleté een powerboost te geven.


IMITATIE LEREN DETAILS

De lichtblauwe details van imitatieleer op de BH’s en slips zijn voorzien van ons m|d logo in reliëf

inspired byAMELIA EARHART

Een ‘macho’ leren pilotenjack, een bruine rijbroek, hoge rijlaarzen en een bril; als je aan Amelia denkt, zie je haar steevast in dat stoere uniform. Amelia had deze iconische look gecreëerd om haar carrière te manifesteren: een statement van vrouwelijk feminisme, een mannelijke stijl met een vrouwelijke draai. Al snel werd haar stijl wereldwijd opgepikt. Geïnspireerd door Lady Lindy – Amelia’s bijnaam die verwijst naar het feit dat zij zowel in stijl als moed, meer dan een match was voor luchtvaartlegende Charles Lindbergh – begonnen vrouwen broeken en jumpsuits te dragen met dezelfde dare-devil flair. Een tijdje had Amelia zelfs haar eigen lijn modeartikelen die vrouwen de vrijheid gaven om te bewegen. Een van haar grote ‘uitvindingen’: shirts met staarten voor vrouwen. “Als de dragers van de shirts die ik ontwerp om wat voor reden dan ook de tijd nemen om op hun hoofd te staan, is er nog genoeg shirt over om goed te blijven zitten,” legde Amelia uit. Maar het begon allemaal met het leren jasje dat Amelia kocht aan het begin van haar carrière. Voor haar gevoel leek het ’te nieuw’ te zijn, daarom sliep ze er drie nachten in totdat het ‘een behoorlijk gedragen uiterlijk’ had. Ik vind het geweldig om me voor te stellen dat Amelia in haar bed ligt, haar toekomstige leven van avontuur en glorieuze prestaties voor ogen, durvend om groot en moedig te dromen.

DealsTracker
Logo