Pokémon Home verkrijgbaar in februari 2020

Eindelijk is het zo ver. De nieuwe app voor smartphones en de Nintendo Switch laat Pokémon-spelers Pokémon beestjes ruilen tussen de verschillende games. Wij hebben alle feiten en features in kaart gebracht. Ook zijn de prijzen bekend. Als je een jaarabo neemt kost je het per maand €1,33.

Even kort samengevat:

  • Pokémon Home Basis is gratis, maar je kan er niet veel mee
  • Pokémon Home Premium kan 6000 Pokémons opslaan
  • Pokémon Home Premium kost €15,99 per jaar
  • Pokémon Home “praat” met Pokemon Bank, Switch en Pokémon Go
  • Pokémon Go wordt niet ondersteund bij release, maar komt wel

Wat is Pokémon HOME?

Pokémon HOME is een clouddienst voor Nintendo Switch en compatibele mobiele apparaten. Het is een plek waar alle Pokémon bijeengebracht kunnen worden. Door een en hetzelfde Nintendo-account te koppelen aan zowel je Nintendo Switch-versie als je mobiele versie van Pokémon HOME heb je in beide versies toegang tot dezelfde Pokémon-boxen!

Met Pokémon HOME kun je Pokémon overbrengen tussen compatibele spellen, Pokémon onderweg ruilen en nog veel meer!


Functionaliteiten

Pokémon HOME zit boordevol functionaliteiten die je kunt gebruiken om verbinding te maken met spellen uit de Pokémon-serie en meer!

Verschil Switch vs Mobiel versie

Nationale Pokédex

Pokémon worden in de Nationale Pokédex opgenomen wanneer je ze in de boxen in Pokémon HOME plaatst. Als je een Pokémon verplaatst die kan Mega Evolueren of Gigantamax-en, worden ook deze vormen opgenomen! In de Nationale Pokédex heb je de Pokémon uit verschillende spellen op één plek bij elkaar.

De mobiele app van Pokémon HOME bevat nog veel meer dan alleen de opgenomen Pokémon. Zo zie je de Ability’s van elke Pokémon en de aanvallen die ze kunnen leren!

Verrassingscadeaus / Mystery Gift

In de mobiele versie van Pokémon HOME kun je verrassingscadeaus ontvangen! Met deze functionaliteit kun je verrassingscadeaus ontvangen voor Pokémon Sword en Pokémon Shield en cadeaus die specifiek zijn voor Pokémon HOME. Pokémon die je krijgt in Pokémon HOME, kunnen meteen in een box in Pokémon HOME geplaatst worden.

Pokémon beoordelen / IV Check

In Pokémon HOME heb je toegang tot de beoordelingsfunctie als je over een Premiumabonnement beschikt. Hiermee kun je nagaan hoe sterk je Pokémon zijn.

Your Room

In Your Room kun je alle mogelijke informatie zien over evenementen of de spellen die je verbonden hebt met Pokémon HOME. Daarnaast kun je je profiel bewerken met stickers. Je krijgt stickers wanneer je aan bepaalde voorwaarden voldoet of bepaalde taken – de zogenoemde Challenges – in Pokémon HOME uitvoert.

Gevechtsgegevens

In de mobiele versie van Pokémon HOME kun je nagaan hoe je presteert tijdens Ranked Battles en bij verschillende online toernooien in Pokémon Sword en Pokémon Shield, en de ranking van de door jou gebruikte Pokémon bekijken. Als je naar Battle Data gaat, kun je de gevechtsgegevens van elke Trainer bekijken en informatie krijgen over de aanvallen die populair zijn bij de Pokémon in de toernooien.

Opmerking: de functionaliteit ‘Battle Data’ komt naar verwachting beschikbaar enige tijd na de lancering van Pokémon HOME in februari 2020.

Nieuws

In Pokémon HOME voor mobiele apparaten kun je nieuws ontvangen over Pokémon die cadeau gegeven worden en informatie over online toernooien voor Pokémon Sword en Pokémon Shield.

Pokémon HOME-punten

Pokémon HOME-punten zijn punten die je in Pokémon HOME verzamelt als je Pokémon plaatst. Hoe meer Pokémon je plaatst, hoe meer punten je krijgt. In de Nintendo Switch-versie van Pokémon HOME kun je je Pokémon HOME-punten inwisselen voor BP (Battle Points) die gebruikt kunnen worden in de spellen uit de Pokémon-basisserie.


Overzetten en ruilen

Pokémon overbrengen

Zodra een Pokémon naar een andere game is gestuurd, is het niet meer mogelijk om dit beestje naar de oorspronkelijk game terug te brengen. Datzelfde geldt natuurlijk als een Pokémon is geruild met een andere speler. Dat kunnen spelers van over de hele wereld zijn.

Pokémon overbrengen naar Pokémon HOME

De Nintendo Switch-versie van Pokémon HOME ondersteunt verbinding met de Nintendo Switch-spellen Pokémon Sword, Pokémon Shield, Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee!

Zowel de Nintendo Switch-versie als de mobiele versie van Pokémon HOME ondersteunt verbinding met de Nintendo 3DS-applicatie Pokémon Bank.

Het is de bedoeling om in de toekomst ook Pokémon GO te ondersteunen.

* Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! kunnen gekoppeld worden aan de Nintendo Switch-versie van Pokémon HOME. Je kunt Pokémon overbrengen van Pokémon: Let’s Go, Pikachu! naar Pokémon: Let’s Go, Eevee! en vice versa of naar Pokémon Sword en Pokémon Shield.

Zodra een Pokémon is overgebracht van Pokémon: Let’s Go, Pikachu! of Pokémon: Let’s Go, Eevee! naar Pokémon Sword of Pokémon Shield, kan hij niet meer terug naar zijn oorspronkelijke spel!

Verbinding maken met Pokémon Sword en Pokémon Shield

Pokémon Sword en Pokémon Shield kunnen gekoppeld worden aan de Nintendo Switch-versie van Pokémon HOME. Na de koppeling kun je er Pokémon plaatsen of ophalen die in de Pokédex van deze spellen geregistreerd kunnen worden.

Verbinding maken met Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee!

Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! kunnen gekoppeld worden aan de Nintendo Switch-versie van Pokémon HOME. Je kunt Pokémon overbrengen van Pokémon: Let’s Go, Pikachu! naar Pokémon: Let’s Go, Eevee! en vice versa of naar Pokémon Sword en Pokémon Shield.

Zodra een Pokémon is overgebracht van Pokémon: Let’s Go, Pikachu! of Pokémon: Let’s Go, Eevee! naar Pokémon Sword of Pokémon Shield, kan hij niet meer terug naar zijn oorspronkelijke spel!

Verbinding maken met Pokémon Bank

Als je een premiumabonnement (betaald) hebt genomen, kun je Pokémon uit Pokémon-spellen voor de Nintendo 3DS overbrengen naar Pokémon HOME via Pokémon Bank.

Zodra een Pokémon uit Pokémon Bank verplaatst is naar Pokémon HOME, kan hij niet meer terug naar Pokémon Bank.

Ter gelegenheid van de release van Pokémon HOME zal Pokémon Bank vanaf 3 februari 2020 een maand lang gratis beschikbaar zijn. Tijdens deze periode is Pokémon Bank een maand lang gratis beschikbaar vanaf de datum dat je het begint te gebruiken.

Pokémon ruilen

Gebruik je mobiele apparaat om Pokémon altijd en overal Pokémon te ruilen! Je kunt op vier manieren Pokémon via Pokémon HOME op je mobiele apparaat ruilen.

Wonder Box

Pokémon die in de Wonder Box zijn geplaatst, kunnen in een handomdraai geruild worden met personen waar ook ter wereld! De Pokémon in de Wonder Box kunnen zelfs geruild worden wanneer je Pokémon HOME niet gebruikt.”

Je kunt het aantal Pokémon dat je tegelijk kunt ruilen, verhogen door een Premiumabonnement (betaald) te nemen.

GTS

Via het GTS kun je aangeven welke Pokémon je wilt ruilen en welke Pokémon je wilt ontvangen. Vervolgens word je gekoppeld aan een Trainer van wie de criteria aan die van jou voldoen. Je kunt zelfs om Pokémon verzoeken die je nog niet in de Nationale Pokédex van Pokémon HOME hebt geregistreerd!

Je kunt het aantal Pokémon dat je tegelijk kunt ruilen, verhogen door een Premiumabonnement (betaald) te nemen.

Room Trade

Via Room Trade kun je een ruimte creëren en Pokémon ruilen met de personen die zich aansluiten. Elke ruimte kan maximaal 20 personen bevatten. Om de spanning te verhogen, weet je pas welke Pokémon je krijgt wanneer de ruiltransactie afgerond is.

Friend Trade

Via Friend Trade kun je je Pokémon ruilen met andere gebruikers met wie je vriendschap hebt gesloten in Pokémon HOME. Je kunt vrienden toevoegen via de functie ‘Add Friend’ in Pokémon HOME.

De functionaliteiten die samenhangen met het toevoegen en beheren van vrienden in Pokémon HOME, kunnen niet gebruikt worden door gebruikers die jonger zijn dan 16.

Prijzen

Pokémon Home krijgt een gratis versie, maar ook een premium versie. Met de premium versie van 2,99 euro per maand (4,99 euro voor drie maanden, 15,99 euro voor een jaar) zijn meer Pokémon te ruilen. Ook is het enkel met de premiumversie van de app mogelijk om Pokémon over te brengen naar de Pokémon Bank op de Nintendo 3DS.

DealsTracker
Logo