Top beste geteste mobiele airco’s

Volgens onze tests is de beste mobiele airconditioner de AEG AXP34U338HW. We vergelijken het koelvermogen, de geluidsproductie en het gebruiksgemak van mobiele airco’s. Maar misschien vindt u andere specificaties belangrijk. Hieronder lees je de 12 beste draagbare airconditioners samen met hun specificaties en prijzen. Houd er rekening mee dat mobiele airconditioners niet hetzelfde zijn als luchtkoelers. Mobiele airconditioners zorgen niet alleen voor luchtstroom, maar koelen de lucht ook daadwerkelijk tot de gewenste temperatuur. De werking van een mobiele airco is daardoor anders dan die van een luchtkoeler. Daarom is de prijs ook hoger dan de luchtkoeler. Naast de beste mobiele airco’s lees je hier meer over het kopen van een mobiele airco.

Wat is een mobiele Airco?

Een mobiele airco is een eenvoudig en compact apparaatje waarmee je de temperatuur in je kamer regelt. Doordat de airconditioner wieltjes heeft, verplaats je hem gemakkelijk naar een andere ruimte. Door gebruik te maken van een mobiele airco kunt u de temperatuur van de gewenste ruimte verlagen. Koopt u een mobiele airco met ontvochtigingsfunctie, dan neemt ook het klam gevoel in de ruimte af. Draagbare airconditioners hebben een afvoerslang die tijdens gebruik altijd buiten moet worden gehangen. Mobiele airconditioners voeren warme lucht uit de kamer via een afvoerslang. Hierdoor is het mogelijk om de temperatuur in de ruimte daadwerkelijk te verlagen.

Hoeveel kost een mobiele Airco?

De kosten van een mobiele airco variëren van 200 euro tot 900 euro. Een hoogwaardige mobiele airco met meerdere functies kost al snel meer dan 500 euro. De prijs/prestatieverhouding van mobiele airco’s is over het algemeen goed. U krijgt snel resultaat voor de prijs die u betaalt. Maar als je niet weet wat je wilt, kunnen mobiele airco’s al snel slecht uitpakken. Kiest u voor een mobiele airco met een hogere BTU, dan stijgt ook de prijs van de mobiele airco. BTU staat voor de kracht van de draagbare airconditioner. Hoe hoger de BTU, hoe beter deze koelt en hoe meer oppervlakte de mobiele airconditioner kan koelen.

De beste mobiele airco van nu

 1. AEG AXP34U338HW
 2. Trotec PAC 3500SH
 3. Eurom CoolPerfect 180
 4. Aspen Extra
 5. Tristar AC-5477
 6. Inventum AC905W
 7. AEG AXP26U338CW
 8. Carrier 51QPD012N7S
 9. Honeywell HF08CES
 10. Daitsu APD-12X F/C
 11. Sencor Sac Mt9020C
 12. DeLonghi PAC EX100 Silent
Deals Tracker
DealsTracker
Logo