Verlopen

De hele maand onbeperkt OV Reizen in heel Duitsland met regionale treinen, trams, metro’s en bussen voor €9

BewarenBewaardRemoved 0
Deal likes+544
€9 / maand Naar deal
Deal likes+544
€9 / maand Naar deal

De hele maand onbeperkt OV Reizen in heel Duitsland met regionale treinen, trams, metro’s en bussen voor €9.

Is dit niet wat je zoekt? Bekijk hier andere vakantiebestemmingen.

Of het nu gaat om het dagelijkse woon-werkverkeer, in uw vrije tijd of voor spontane reizen: met het 9-​euro-ticket reist u van 1 juni tot 31 augustus 2022 voordelig door NRW en heel Duitsland. Als eenmalige speciale maatregel maakt het plaatselijk vervoerbewijs deel uit van het hulppakket van de federale overheid om de burgers financiële hulp te bieden in het licht van de gestegen brandstof- en energieprijzen. De vervoerders en verenigingen voeren samen met politici de 9-​eurokaart uit – als voorproefje voor geïnteresseerden en als loyaliteitsbonus voor bestaande abonnees.

Periode: De actieperiode loopt van 1 juni tot 31 augustus 2022

Geldigheid: Het 9 euro ticket is een maandkaart die tot einde van de maand geldig is – het maakt niet uit op welke datum u het ticket koopt.

Kosten: Tijdens de actieperiode kost elke kalendermaand €9. Dus voor de gehele drie maanden, zijn de kosten 27 euro.

Voorwaarden: De eigenaar van een 9 euro ticket, kan dus gebruik maken van het gehele transport in heel Duitsland: bussen, trams, de stad en de metro en de S-treinen, regionale treinen en regionale sneltreinen in 2e klas. Langeafstandsverkeer (bijv ICE, IC, EC) en particuliere aanbieders zoals bijvoorbeeld FlixTrain zijn uitgesloten.

Aankoop: De 9- euro ticket zal digitaal beschikbaar via de mobil.nrw app en apps van andere vervoerders. Daarnaast moet het mogelijk zijn om lokaal te kopen in de centrums, waarschijnlijk op kaartautomaten en via een speciaal opgerichte online ticket shop.

Achtergrond
Om de impact van de sterk gestegen brandstofprijzen tegen te gaan heeft de Duitse overheid gezegd dat er een pas komt van slechts 9 euro per maand voor reizen met het ov.

De pas is geldig in juni, juli en augustus en geldt voor regionale treinen, trams, metro’s en bussen in heel Duitsland. Berlijn hoopt dat mensen daardoor meer het openbaar vervoer zullen pakken in plaats van de auto om zo het brandstofverbruik te verminderen. Er zullen naar verwachting 30 miljoen tickets voor 9 euro verkocht worden.

In Duitsland kunnen mensen deze zomer voor 9 euro per maand onbeperkt reizen met de meeste treinen en alle metro’s, bussen en trams. De Bondsraad, vergelijkbaar met de Eerste Kamer, heeft ermee ingestemd en daarmee is de laatste horde voor het ‘9-euro-ticket’ genomen. Het kaartje is geldig in juni, juli en augustus. Vanaf maandag 23 mei kan iedereen het kopen, ook toeristen.

DealsTracker
Logo