Verlopen

Helmut Newton. SUMO, 20th Anniversary Edition voor €100 bij OneDayOnly

BewarenBewaardRemoved 1
OneDayOnly
Deal likes+564
Deal likes+564

Helmut Newton. SUMO, 20th Anniversary Edition voor €100 bij OneDayOnly. Verzending is €2,95. Bekijk hier de beschikbaarheid van deze deal.

Is dit niet wat je zoekt? Bekijk hier andere Boeken.

Helmut Newton (1920-2004) toonde altijd een gezonde minachting voor het gemakkelijke of voorspelbare, dus het is geen verrassing dat de SUMO een onweerstaanbaar project was. het idee van een boek ter grootte van een privétentoonstelling, met spectaculaire afbeeldingen gereproduceerd volgens de modernste productie- en druknormen, kwam voort uit een open dialoog tussen fotograaf en uitgever. SUMO met een gewicht in de doos van 35,4 kg creëerde Newton een mijlpaalboek dat met kop en schouders uitstak boven alles wat eerder werd geprobeerd, zowel in termen van conceptuele extravagantie als technische specificaties. SUMO, gepubliceerd in een oplage van 10.000 gesigneerde en genummerde exemplaren, was snel na publicatie uitverkocht. Het is opgenomen in tal van collecties over de hele wereld, waaronder het New York Museum of Modern Art. Twintig jaar later vieren we de nalatenschap van deze publicatie met een XL-editie, die het resultaat is van een project dat werd bedacht door Helmut Newton en werd herzien door zijn vrouw June. Met 464 foto’s en een nieuw boekje dat de ontstaansgeschiedenis van SUMO toont, is dit een spectaculair eerbetoon aan deze legendarische fotograaf.

Helmut Newton

Helmut Newton, geboren als Helmut Neustädter (Berlijn, 31 oktober 1920 – Los Angeles, 23 januari 2004) was een Duits-Australisch fotograaf.

Op achttienjarige leeftijd (1938) ontvluchtte de Joodse jongeman zijn geboorteland Duitsland, vanwege de opkomst van het nationaalsocialisme, en arriveerde in Singapore. Daar werkte hij enkele jaren als persfotograaf voor de Engelstalige krant The Straits Times. In 1940 trok hij naar Australië, deed vijf jaar dienst in het Australische leger en verwierf de Australische nationaliteit in 1946. Hij ontmoette er de actrice June Brunell (artiestennaam van June Browne) die als model voor hem poseerde en in 1948 zijn echtgenote werd. June Newton zou later in de voetsporen van haar man treden en in 1970 onder het pseudoniem Alice Springs een fotografiecarrière beginnen.

Na vele reizen door Europa en klussen voor de Britse en Australische Vogue, verhuisde hij begin jaren zestig naar Parijs. Daar zou hij de volgende decennia als modefotograaf werken voor de Franse editie van Vogue. In 1971 werd een hartaanval hem bijna fataal. Vanaf dat moment zou zijn werk persoonlijker worden. Helmut en June verhuisden in 1981 naar Monaco en brachten vanaf toen de winters door in Los Angeles.

In 2004 kwam Helmut Newton om het leven bij een eenzijdig verkeersongeval, mogelijk ten gevolge van een hartaanval.

  • Taal: Engels
  • Aantal pagina’s: 464 pagina’s
  • Afmeting: 37 x 27 cm
  • Auteur: Helmut Newton
  • ISBN: 9783836578196
DealsTracker
Logo