BE BOLD, BE YOU – De nieuwe adidas x Kris Andrew Small Collectie

Hier is ie dan, De nieuwe adidas x Kris Andrew Small Collectie. Bekijk hier deze collectie.

“Vanuit een creatief oogpunt wilde ik dat het een groot eerbetoon was aan beweging, kleur en plezier. Ik wilde ook een trist geven aande traditionele regenboog / visuele Pride taal die we zo gewenst zijn te zien.”

Kris Andrew Small

BE BOLD, BE YOU

adidas x Kris Andrew Small hebben de krachten gebunbeld om een nieuwe collectie te creeen als eerbetoon ande LHBTI+ gemeenschap en aan idereen die onvoorwaardelijk zichzelf is.

Celebrating the LGBTQIA+ community

De adidas x Kris Andrew Small Pride-collectie van 2022 is geïnspireerd op de activisten van de Stonewall-opstand in 1969. Samen brengen we een collectie uit ter ere van het verleden, het heden en de toekomst van de LHBTI+-gemeenschap.

Kris Andrew Small, afkomstig uit Sydney (Australië), staat bekend om zijn kunstwerken met vrolijke explosies van kleuren en patronen. Met zijn kunst wil hij vaak een boodschap uitdragen, maatschappelijke kwesties onder de aandacht brengen en aanzetten tot positieve veranderingen, zoals het vergroten van de bewustwording en acceptatie van leden van de LHBTIQA+-gemeenschap.

Met de collectie willen we de verschillende stemmen van de LHBTIQA+-gemeenschap zichtbaar maken en degenen in het zonnetje zetten die hebben bijgedragen aan maatschappelijke verandering. We zijn blij dat we onze samenwerking kunnen voortzetten met twee belangrijke en invloedrijke organisaties die zich allebei onvermoeibaar inzetten voor blijvende verandering. De Amerikaanse organisatie “Athlete Ally” streeft ernaar een eind te maken aan homofobie en transfobie in de sport, terwijl de Britse liefdadigheidsinstelling “Stonewall UK” de afgelopen 30 jaar veel levens in de LHBTIQA+-gemeenschap ten goede heeft veranderd.

Springend meisje in een outfit uit de nieuwe adidas Pride-lijn

Het werk van Kris Andrew Small brengt een boodschap van empowerment en steun voor de LHBTIQA+-gemeenschap over. Hij voelt zich op zijn gemak met alle aspecten van zijn identiteit en zijn leven door zich creatief te uiten, en hij moedigt anderen aan hetzelfde te doen. Hij wordt als kunstenaar vooral geïnspireerd door de popart en grafische ontwerpen uit de jaren 70 en 80. Met zijn werk wil hij anderen verrassen en ondersteunen, en daarbij een stem geven aan zij die geen stem hebben. In zijn vaak abstracte patronen en illustraties zitten verborgen boodschappen van acceptatie en eigenliefde; twee elementen die ten grondslag zouden moeten liggen aan elke artistieke visie.

“Vanuit een conceptuele invalshoek wilde ik echt dat deze collectie alle geweldige kanten zou belichten van ons queer zijn en hoe ver we als gemeenschap al zijn gekomen, maar tegelijk wilde ik iedereen eraan herinneren dat ook velen onder ons nog kwetsbaar zijn en onderdrukt worden.”

– Kris Andrew Small

Kris moedigt beginnende kunstenaars aan om inspiratie te vinden in hun eigen identiteit. “Toen ik jonger was, was ik zó bang om queer te zijn. Maar wat me kracht gaf, was toen ik die kant van mezelf gewoon liet zien en in mijn werk stopte, waardoor ik me bevrijd ging voelen.”

Kris hoopt met de collectie zowel de LHBTIQA+-gemeenschap te weerspiegelen als zich met hen te verbinden.

Meisje met zonnebril poseert in een outfit uit de nieuwe adidas Pride-lijn

Bij het creëren van deze collectie gebruikte Kris bekende beelden waaraan hij zijn eigen draai heeft gegeven. “Vanuit creatief oogpunt wilde ik dat het echt een feest zou zijn van beweging, kleur en vrolijkheid. Ik wilde ook een twist geven aan de traditionele regenboog uit de Pride-beeldentaal waaraan we zo gewend zijn.”

“Toen ik jonger was, was ik zó bang om queer te zijn. Maar wat me kracht gaf, was toen ik die kant van mezelf gewoon liet zien en in mijn werk stopte, waardoor ik me bevrijd ging voelen.”

– Kris Andrew Small

Twee lachende mensen in outfits uit de nieuwe adidas Pride-lijn

“Vanuit creatief oogpunt wilde ik dat het een feest zou zijn van beweging, kleur en vrolijkheid. Ik wilde ook een twist geven aan de traditionele regenboog uit de Pride-beeldentaal waaraan we zo gewend zijn.”

      DealsTracker
      Logo