Recept Kip met Thaise basilicum

Ingrediënten

  • 400g kippendijen
  • 1 zak Thaise basilicum (Horapa)
  • 1 blik halve bamboescheuten
  • sjalotje
  • knoflooktenen
  • 5 à 6 rode rawits
  • ¼ tl zwarte peper
  • olie
sausmix
  • 1 el Thaise oestersaus
  • 2 el vissaus
  • 2 el palmsuiker
  • 2 el premium lichte sojasaus
  • ½ tl donkere sojasaus
Topping
  • 2 eieren

Bereidingswijze

  • Pluk de bladeren van de takken en zet opzij.
    Hak de knoflook fijn samen met de rawits. Snijd de kippendijen in grove stukken, doe daarna de kip in een foodprocessor en maal het tot een grof gehakt.
  • Mix de ingrediënten voor de sausmix in een kom en zet opzij.
  • Verwarm olie in een pan. Fruit op middelhoog vuur de knoflook samen met de rawits voor ca. 1 minuut. Voeg de gehakte kip toe en roerbak voor ca. 3 minuten. Schenk vervolgens de saus bij en roerbak het nog voor 1 minuut door.
  • Voeg daarna de basilicumblaadjes toe met de zwarte peper en roerbak nog een 1 minuut door.
  • Knapperig ei: Verwarm 125 ml olie in een pan. Bak het spiegelei op hoog tot middelhoog vuur tot de randen goudbruin en krokant zijn.
  • Serveer met pandanrijst.

Thaise basilicum (Horapa)

De Thaise basilicum ook wel Horapa genoemd heeft diepgroene bladeren en een paarsachtige steel. Deze Thaise basilicum smaakt naar anijs.
Dankzij de stevige bladeren kan de Thaise basilicum meegekookt worden op hoge temperaturen.
Gebruikt de blaadjes voor in de curry, pho soep of vers als topping bij de soep of in de Vietnamese lenterollen en natuurlijk lekker in dit Thaise recept; kip met Thaise basilicum

Deals Tracker
DealsTracker
Logo